keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vuoden 2012 treenitunnit

Eilisen blogikirjoittelun jälkeen kävin vielä iltasella vilkuilemassa treenit.netistä koko viime vuoden treenitilastoja. Pidän treenit.netissä treenipäiväkirjaa, jota myös valmentajani käy lukemassa ja vaikka palvelu onkin ilmainen eikä hienoilla krumeluureilla varustettu, saa sieltä kuitenkin ulos ainakin minulle riittävän tilaston, joka laskee yhteen valitulta ajankohdalta treenimäärät lajeittain sekä kokonaisuudessaan. Siirretään siis niitä uuden vuoden suunnitelmia vielä yhdellä postauksella eteenpäin tulevaisuuteen ja kurkitaan yhä hieman menneeseen.

Kyseinen palvelu antoi minulle eilen silmieni eteen seuraavanlaisen taulukon, jonka jo Facebookin ihmeelliseen maailmaankin kerkesin käydä eilen heti laittamassa näytille. Oikeaa harjoittelua siis kertyi n. 675h (+ taulukossa näkyvät reilut 80h lihashuoltoa) ja tämä määrä on n.120h enemmän kuin vuonna 2011. Erityisesti kasvussa ovat olleet uinnin ja juoksun määrät, sillä uintikilometrin kasvoivat lähes 300km edellisestä vuodesta ja juoksukilometrit n.500km verran.


Tältä siis näyttää sellainen vuosi, kun pysyy hyvin terveenä muutamaa pikkuflunssa lukuunottamatta. Olen kyennyt toteuttamaan valmentajani laatimat harjoitusohjelmat aikamoisen hyvällä prosentilla ja maltilla ja monipuolisuudella ollaan pystytty välttämään kaikenlaiset vammat ja kiputilat.

Minkälaisilta teidän viime vuoden treenisaldonne näyttävät?

9 kommenttia:

  1. Huikea tuntimäärä - vetää vertoja eräälle Kona 2013 ikäsarjalaiselle. Toihan on keskimäärin 2 tuntia päivässä ilman vapaapäiviä; niiden kanssa jo likemmäs 3 tuntia. WAU, onnittelut hyvin menneestä vuodesta.

    Mä pääsin juurikin yli 400 ja jos kaikki tänä vuonna hyvin menee voisi 450 olla realistinen maksimimäärä mihin vuoden aikana kykenen aikaa järjestämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pyöräilykilometrit hiukan hämmästyttää kun olet selvästi mua parempi pyöräilijä, niin kuinka sulla on tullut 185 tunnissa "vain" 3329 kilsaa? Keskinopeus on noin 18 km/h. Mulla vastaavat lukemat olivat 97.5h ja 2605 km.

      Poista
    2. Tunneista huolimatta vauhti ei kyllä ihan ole samaa luokkaa kuin sillä Kona 2013 -projektilaisella, johon viittaat ;)

      Minulla harjoittelun sovittaminen muuhun elämään / ajan järjestäminen on huomattavasti helpompaa kuin monella muulla ei-ammattimaisesti harrastavalla, kun kotona asuu toinen urheilija ja lapsia ei ole. Töissä kun muistaa määrättynä aikana käydä ja opinnot hoitaa loppuun, niin lopun ajan saa sitten rauhassa käyttää urheilemiseen. Kyllä minusta perheelliselle tuollainen 400-450 on jo todella kunnioitettava määrä, kun sen ohella pitää vielä ehtiä viettää aikaa perheen kanssa!

      Ja pyöräkilsat ovat vähäisiä aikaan verrattuna varmasti siksi, että merkkaan samaan summaan niin maantie- kuin maastolenkit ja myös kaiken sisällä tapahtuvat ajon (spinning, wattbike, traineri), joista en merkitse mitään matkaa treenipäiväkirjaan. En minä sentään tuolla maantiellä matele keskimäärin 18km/h vauhdilla :)

      Poista
  2. Mahtava määrä kyllä on vuodessa. Etenkin uinnin määrä on itselle ihan utopiaa - yli 600km ja 222 tuntia! Sain viime vuonna kasaan 73km uintia ja 25 tuntia. Tästäkin lähes kolmannes tuli joulukuussa, kun päätin viimeisten viikkojen aikana aloittaa panostamisen siihen. Tavoitteena olisikin saada sellainen 150 tuntia vähintään, eli 3h viikossa. Juoksua tuli 170h ja 1870km, mikä on melko vähän siihen nähden, mitä se olisi voinut olla. Pyöräilyäkin tuli vain 110h ja alle 2800km. Muita lajeja en olekaan laskenut, kun monessa se on niin haastavaa.

    Monesko vuosi tämä oli sinulle, kun kerran sait näin isot lukemat tauluun? Ei tainnut olla ensimmäinen tai toinen, kun olet enemmänkin treenannut?

    Tahti on kyllä sen mukainen, että ensi vuonna kulkee taas ja kovaa! :)

    Tsemppiä uuteen vuoteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 2012 oli ensimmäinen kokonainen vuosi triathlonharrastuksen parissa. Triathlonin aloitin siis loppukeväästä/alkukesästä 2011.

      Mutta taustani on sellainen, että 10-vuotiaana pikkutyttönä olen aloittanut hiihdon ja yleisurheilun, joista sitten 16-vuotiaana siirryin sujuvasti kilpapyöräilyn pariin. Pyöräilyssä ajelin SM-tasolla kesään 2010, jolloin loukkaannuin ja polveni leikattiin. Syksyllä 2010 opettelin kävelemään ja pyöräilemään uudestaan ihan nollasta sekä kävin uintitekniikkakurssin polven kuntoutuksen yhteydessä ja tässä ollaan siis nyt :)

      Eli kestävyysurheilua on takana 16 vuotta, mutta triathlonia vasta puolitoista.

      Tsemppiä myös sinulle!

      Poista
  3. Aika tarkkaan tulee tuplasti vähemmän kuin sulla, eikä kyllä kroppa varmaan edes tuollaisia määriä kestäisi.Jos kestäisi niin saattaisi kisoissa liikahtaakin. Ootko muuten Terhi katsonut paljonko sulla harjoitteluajasta on veekoota ja mk:ta, varmaan kuten muillakin tuon verran harjoittelevilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en kyllä osaa vastata tuohon kysymykseen. Mutta ihan mutu-tuntumalla sanoisin, että peruspeekoon hinkkaamista tulee tehtyä todennäköisesti vähemmän kuin monella muulla ja erityisesti viime vuonna näin oli varmasti, kun ensimmäinen kuntohuippu oli ajoitettu maaliskuuhun ja viimeinen tosi koitos oli lokakuussa eikä välissä ollut varsinaista kilpailutaukoa lainkaan. Minulle tällainen sopii ja on tukenut toki sitä pyrkimystä, että ensin pitää lyhyiden matkojen kulkea kovaa ennen kuin aion siirtää tavoitteeni triathlonin pidemmille matkoille.

      Poista
  4. Kyllähän sen kesällä sun vauhdeista näki, että treeniä oli tehty kunnolla ja laadukkaasti :)

    Alkuvuodesta ei tullut tarkkaan pidettyä kunnolla kirjaa määristä, mutta Garmin connectissa on reilun puolen vuoden saldona kolmisensataa tuntia. Eli koko vuoden saldo olis arviolta 450-500h.

    Tavotteena olis saada määrää lisättyä, mutta tuo opiskelu helposti tulee rajoittamaan tunteja. Sanoisin, että realistinen tavoite mulla on 600h rajan rikkominen tän vuoden aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä on jo ajankäytöllisesti aika äärirajoilla menty välillä. Tai sitä muuta elämää ei sitten kyllä ole, kun treenaa tuon n.700h/vuosi, kirjoittaa samalla kevätlukukauden kandia ja syyslukukauden gradua suoritellen myös tenttejä ja lisäksi tekee töitä keskimäärin 30h/vko. Toisaalta onneksi työnantaja joustaa ja saa tehdä paljon iltavuoroa treenaten aamupäivät ja opinnot hoituvat niin, ettei juuri tarvitse vierailla itse yliopistorakennuksessa :)

      Ja eihän se määrä mitään ratkaise lopulta. Aika helppo olisi tulla maailman parhaaksi, jos pelkät tunnit olisivat ratkaiseva tekijä..

      Poista

Jätäthän jäljen käynnistäsi!