torstai 14. maaliskuuta 2013

Kepein askelin

Tämä on kai nyt sellainen urheilijoiden kuuluisa "kaikki menee hienosti, treeni kulkee ja on hyvä fiilis" -postaus, mutta olkoon. Tällä viikolla on nimittäin tuntunut, että tekeminen on palannut tasolle, jossa oltiin ennen helmikuun pitkällistä tautia ja urheilu on ollut taas tosi kivaa ja helppoa.

Kaikki alkoi maanantaina, kun sain tehtyä hyvän salitreenin ja sen päälle yhden talven parhaista uintitreeneistä. Tiistaiaamuna suuntasin ensin aamiaispalaveriin Varalan urheiluopistolle urheiluakatemia-asioihin liittyen ja siitä innostuneella mielellä (ja varsin kattavan aamiaisen jälkeen!) juoksemaan Pispalan portaita. Tiistaina iltapäivällä ajelin junalla Turkuun pikavisiitille ja ensimmäistä kertaa sitten polven kuntoutusaikojen myös hieman vesijuoksin - äitini seurana, kun päivän omat treenit oli jo tehty kotona Tampereella. Keskiviikkona kävin uudestaan Impivaaran hienossa hallissa ihmettelemässä uintimenoa ja täytyy todeta, että ainakin uimapukumuoti poikkeaa Kalevan hallissa totutusta kruununaan erityisesti melko mauton Lontoo2012 uikkari brittilippuineen ja kimalteineen (!!!). Lähtökohtaisesti en moista pukisi päälleni, edes vaikka olisin olympiakävijä, mutta ehkä minä en vain ymmärrä. Olenhan kuitenkin vain hölmö triathlonisti.

Kuitenkin, tänään olin aamuvuorolaisena pirteänä klo 7.30 aloittamassa työpäivääni ja kotiinkin pääsin jo kahden aikaan. Ohjelmassa luki päivän kohdalla reipas juoksulenkki sekä illan uintitreeni. Alkuperäinen suunnitelmani oli suunnata juoksemaan suoraan töistä päästyäni, mutta laiskuus vei voiton ja söin rauhassa, sekä nukuin ilmeisesti hyvinkin tarpeeseen tulleet 2h päiväunet. Lenkille lähtö venyikin yli puoli seitsemän, mutta askeleen kepeydestä päätellen myöhäisempi aikataulu oli tällä kertaa huomattavasti parempi vaihtoehto. Takana onkin nyt yksi talven harvoista lenkeistä, kun ulkona juostessa on tuntunut siltä, että voisi juosta kuinka kovaa vain ja kuinka pitkään vain. Tämä fiilis toivottavasti säilyy jaloissa, sillä näyttää siltä, että kilpailukalenteriin on tulossa ensimmäinen juoksukisa jo pääsiäismaanantaille, eli huhtikuun ensimmäiselle päivälle.

Nyt on kuitenkin suunnattava jatkamaan mukavaa treeniviikkoa illan uintitreeneihin. Sailfish pääsee taas mukaan altaaseen, joten hyvän fiiliksen jatkuminen on varmaa!

Hyvä treenimieltä ja kulkua viikonlopun treeneihin kaikille lukijoille :)

5 kommenttia:

  1. Moi Terhi!

    Minkä kokoinen tuo Sailfishin märkkärisi on? Small mediun vai medium? Olen samankokoinen kuin sinä, mutta nettikaupasta sokkona tilaaminen vähän hirvittää:/ Viime vuonna tilattu Mormaii on myynnissä, koska se on aavistuksen liian pieni.

    Onko tuo Sailfishin kaula-aukko matala? Mormaissa on sellainen pieni "kaulus", joka nousee muutaman sentin kurkun päälle. Siitä en tykännyt. X-terrassa sellaista ei ole, joten olen harkinnut sitäkin. Sailfish on uusi tuttavuus, mutta sen mitä olen siitä lukenut, oikein hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Mun puku on kokoa women's small medium ja olen siis 171cm pitkä ja painan 58 tai 59kg. Kokeilin myös miesten xs-kokoa, joka oli myös hyvä, mutta päädyin kuitenkin sitten tuohon naisten malliin.
      Testasin syksyllä montaa eri merkkistä pukua ja sailfishin one sekä erityisesti tämä g-range, mikä minulla on nyt, olivat ainakin minulle ja uintityylilleni ehdottomasti parhaat ja sopivimmat. Jos tilaat puvun endurance sports finlandilta, niin minusta heillä puvuilla on vaihto-oikeus, eli ihan sokkona ei tarvitse ostaa :)

      Poista
    2. Niin ja nyt kun kysyit kauluksesta, niin tajusin, etten ole kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Vanha puku kuristi, mutta tämä ei, niin en ole edes ajatellut asiaa! Tarkistan kaulusasian huomenna illalla, kun menen takaisin kotiin!

      Poista
  2. Näitä hyväntuulisia ja iloisia postauksia on kyllä mukavaa lukea ja saa samalla vähän tsemppiä omaanki tekemiseen.:) Toi brittilippu-uikkari kuulostaa joltain Spice Girl-fanituotteelta, ei välttämättä menis minunkaan päälle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, spaissarivertaus oli aika hyvä. Uikkari muistutti erehdyttävästi sitä erästä gerillä ollutta brittilippumekkoa (terkuin: ala-asteella suuri spice girls -fani)! Mutta kukin tyylillään, kunhan minun ei tarvitse pukeutua moiseen edes uimahallissa :D
      Täällä ollaan muuten juuri autossa matkalla kohti Kuopiota, jee!

      Poista

Jätäthän jäljen käynnistäsi!