keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Ravinto-ohjelma Joroisille

Joroisten kisa lähestyy uhkaavasti. Ongelmaa on vähän ollut (taas) matkan varrella, mutta niin on onneksi myös onnistumisia. Näistä kuitenkin lisää, kunhan ajan kanssa ehdin hetkeksi paneutumaan blogin pariin.

Tässä kuitenkin on Nutrendin asiantuntijoiden minulle kisaa varten laatima ravitsemusohjelma, joka noudattelee hyvin pitkälti sitä kaavaa, jonka mukaan myös viime kesäisessä puolimatkan ensimmäisessä koitoksessani energiaa matkan varrella nautin. Ohjelma on laadittu omien tavoiteaikojeni perusteella, joilla tähtään viiden tunnin alitukseen, mutta se on helposti muokattavissa myös pidempään reitillä viipyvien tarpeisiin.

Aamiaisen yhteydessä ja ennen starttia:

- aamiaisen yhteydessä 4 Nutrend Anticramp - kapselia
- 45min ennen starttia Nutrend Cyclox ja BCAA megashot -annokset. Näiden tarkoituksena on parantaa verenkiertoa lihaksissa ja tarjota lihaksille proteiinia jo suorituksen aikana.
- 20min ennen uintia Nutrend Endurosnack -geeli

Uinti (tavoiteaika n.30min)

Pyöräily (tavoiteaika n.2h30-40min)
- pyöräilyyn lähtiessä, heti vaihdon jälkeen 1kpl Ethicsport Sport Fruit - hyytelöä
- 45min välein vuorotellen 1kpl Nutrend Endurosnack - geeli ja 1kpl Ethicsport Sport Fruit - hyytelöä, sekä n.1h30min ajon jälkeen 2 Nutrend Cyclox - kapselia

Juoksu (tavoiteaika n.1h45-50min)
- juoksuun lähtiessä, heti vaihdon jälkeen 1kpl Nutrend Endurosnack - geeliä
- 45min jälkeen 1kpl Nutrend Endurosnack - geeliä
- 25min ennen maaliintuloa (käytännössä viimeisen 5km juoksukierroksen alkaessa) 1 annos Nutrend Turbosnackia, joka antaa viimeisen energiapiikin.

Näiden lisäksi suorituksen aikana nautitaan säännöllisesti urheilujuomaa sekä vettä, joka kohdallani on omia juomia käytettäessä Nutrend Profidrinx ja huolloissa nautin myös järjestäjän tarjoamaa urheilujuomaa näin vaadittaessa.

Suorituksen jälkeen:
- Palautusjuoma Nutrend Regener nautitaan välittömästi suorituksen jälkeen palautumisen nopeuttamiseksi.

Näillä eväin siis kohti Joroista. Tsemppiä kaikille viimeisiin treeneihin ennen koitosta!


4 kommenttia:

  1. Tuossahan on mainittu yhdeksän eri tuotetta, joista kisan aikana pitää muistaa ottaa neljää eri tuotetta oikeaan aikaan. Saattaisi olla meikäläiselle hiukan liian haastavaa. Mitä sun kohdalla tarkoittaa säännöllinen urheilujuoman nauttiminen?

    25 min ennen maaliin tuloa on muuten mielenkiintoinen käsite. Kannataisko se muuntaa toteutusvaiheessa muotoon 1h20 jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se lopulta kovin vaikeaa ole muistaa, kun samoja juttuja treeneissäkin käytän. Ja esim. nuo sportfruit - hyytelöt ja geelit ovat käytännössä samaa tavaraa, hyytelöä vain on kiva välillä syödä, kun se on sen verran kiinteämpää tavaraa (ja geeliä paremman makuista) :)

      Säännöllinen urheilujuoman nauttiminen tarkoittaa juuri säännöllistä, ei mitään kellontarkkaa ajoitettua juomista. Kuitenkin pyrin juomaan 15-20min välein.

      Joroisilla tuo "25min ennen maaliintuloa" on minun oletetulla juoksuvauhdilla aika helppo ajoittaa, kun toivottavasti juoksen n.25min / 5km kierroksia, jolloin tietää tuon ajoittuvan viimeiselle juoksukierrokselle lähtemiseen. Muutenkin ajat ovat ohjeellisia, eikä minun tai varmaan kenenkään muun suoritus siihen kaadu, jos juuri minuutilleen oikeaan aikaan ei ravinnon nauttiminen tapahdu.

      Poista
  2. Aikamoinen määrä tuotteita =), tsemppiä hirmuisesti kisaan! Mää aion klaarata kisan urheilujuomalla, vedellä ja geeleillä kävi miten kävi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ei tarvitse itse muistaa kuin syödä niitä ja joku muu on hoitanut isoimman miettimisen ;)

      Tsemppiä sinulle myös ja Joroisilla viimeistään nähdään!

      Poista

Jätäthän jäljen käynnistäsi!