sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Vuohenjuustopiirakkaa ja munakasrullia

Vielä muutama vuosi sitten olin maailman surkein ruuanlaittaja, mutta vähitellen olen opetellut yhä uusia ja uusia asioita keittiössä. Nykyisin voin jopa sanoa pitäväni keittiössä puuhaluista ja olenpa jopa kehdannut tarjota tekemisiäni muillekin kuin Tommille, joka niitä pakostakin joutuu syömään. Nyt sairaslomalla ollessa on ollut hyvää aikaa kokeilla muutamia hauskoja reseptejä, joista muutaman ajattelin nyt jakaa myös teille todettuani ne varsin erinomaisiksi. Molemmat reseptit olen löytänyt Makuja -sivustolta, jonne päädyin sattumalta alkuviikostani yhtä reseptiä googlesta etsiessäni.

* * * * * * * *

Minua instagramissa seuraavat lienevät eilen huomanneetkin, että meillä syötiin myöhäiseksi lounaaksi VUOHENJUUSTOPIIRAKKAA. Piirakan alkuperäisen reseptin (ja omaani vähän paremman näköisen kuvan!) löydätte tästä. Muutin kuitenkin reseptiä hieman, joten oma versioni muodostui seuraavasti:

Pohja:

1dl juoksevaa margariinia
2dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2rkl kylmää vettä

Täyte:

2 kananmunaa
2dl ranskankermaa (10%)
suolaa, mustapippuria
200g parsakaalia (pakaste)
2kpl tuoreita tomaatteja viipaleina
200g vuohenjuustoa

Valmistus:

Laita kulhoon margariini ja nypi sen joukkoon puolet jauhoista, sekä suola. Lisää vesi ja nypi taas. Lisää loput jauhoista ja nypi kunnes taikina on tasainen ja irtoaa kulhon reunoista.

Voitele vuoka (itse käytin tavallista, posliinista piirakkavuokaa irtopohjavuoan sijaan) ja painele taikina vuokaan. Yritä tehdä taikinasta mahdollisimman korkeat reunat. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täyttöä.

Valmista täyte. Sekoita keskenään kananmunat ja ranskankerma. Lisää sekaan suola ja pippuri. Ota taikina kylmästä, asettele pohjalle parsakaalit ja kaada päälle kerma-kananmunaseos. Koristele piirakka tomaattiviipaleilla ja vuohenjuustopaloilla.

Paista piirakkaa 170-asteessa n.30min.

* * * * * * * *

Tänään puolestaan meillä aloitettiin aamu makuisasti MUNAKASRULLAN kanssa. Alkuperäinen resepti on Hellapoliisin käsialaa ja löytyy tästä. Tässä kuitenkin resepti vielä auki kirjoitettuna:



6-8 annosta (meillä syötiin tämä kaksin):

6 munaa
3dl maitoa
1tl suolaa
mustapippuria myllystä

Täyte:

200g kinkkurouhetta tai -suikaleita
1 punainen paprika kuutioina
150g juustoraastetta (meillä mozzarella)

Pinnalle:

hieman juustoraastetta
mustapippuria myllystä
rucolaa

Valmistus:

Sekoita munat, maito, suola ja pippuri kulhossa. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.

Kypsennä 200-asteissa uunissa n.20min tai kunnes pinta on kiinteä ja saanut hieman väriä.

Kypsennyksen jälkeen kumoa munakaslevy leivinpaperin päälle. Ripottele levyn pinnalle kinkkusuikaleita, paprikakuutioita ja juustoraastetta. Jätä kuitenkin hieman juustoraastetta sivuun.

Kääri mukaslevy rullalle ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Laita rulla vielä hetkeksi uuniin, kunnes juusto alkaa sulaa.

Nosta tarjolle ja koristele mustapippurirouheella ja rucolalla.

* * * * * * * * 

Herkullista sunnuntaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän jäljen käynnistäsi!